Home
KNAW Mingler Scholarship 2021
Fotocredits: Marion Lasserre -Chorea Symbiotica

Mingler Scholarship 2021 voor onderzoek naar impact van darmbacteriën op dans.

In 2021 ontvingen de Franse beeldend kunstenaar Marion Lasserre (speculative design) en endocrinoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum Patrick Rensen ontvingen het Mingler Scholarship voor onderzoek naar hoe dans ingezet kan worden als therapie voor het bestrijden van cardiometabole ziekten en voor het herstellen van de darmwerking.

Mingler is een virtuele ontmoetingsplaats voor kunstenaars en wetenschappers die open staan voor exploratie en experiment en die een pioniersrol als uitdaging zien. Eenmaal per jaar zal een Mingler Scholarship beschikbaar worden gesteld voor een samenwerking tussen een wetenschapper en een kunstenaar. Het Scholarship is bedoeld voor kunstenaars (uit alle artistieke disciplines) en wetenschappers (onderzoekers uit de geesteswetenschappen, sociale en natuurwetenschappen) die samen een onderzoeksproject willen starten. Alleen samenwerkingen tussen kunst en wetenschap komen in aanmerking.

Het Mingler Scholarship bestaat uit een bedrag van € 10.000 (tienduizend euro), ter beschikking gesteld door het Niemeijer Fonds.

More information